Vervroegde start volgende fase werken UZ

De aanleg van de nieuwe rotonde loopt vlotter dan verwacht. Vanaf woensdag 20 februari start de laatste fase van de werkzaamheden.  Dan gaat de oprit naar de E17 richting Kortrijk opnieuw open. Verkeer komende van het UZ richting Brussel, Kortrijk of Oostende hoeft dan niet langer de bestaande omleidingen te volgen. Ondertussen blijft er in de Corneel Heymanslaan wel eenrichtingsverkeer gelden. Half april 2013 moeten de werken afgerond zijn.

Op 1 november startte Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van nieuwe rotonde aan het UZ. Tijdens de eerste twee fasen werd het grootste deel van de rotonde gebouwd, waaronder ook de aansluiting met de E17. Tijdens de derde en laatste fase

  • wordt de tijdelijke weg aan de kant van het UZ afgebroken
  • krijgt het wegdek van de Corneel Heymanslaan een onderhoud
  • wordt het fietspad heraangelegd.

Oprit E17 richting Kortrijk open

Vanaf woensdag 20 februari is de nieuwe rotonde volledig aangesloten met de E17: dit wil zeggen dat het verkeer komende van het UZ via de rotonde opnieuw de E17 richting Kortrijk kan oprijden.Automobilisten die van de E17 vanuit Antwerpen komen, kunnen via de rotonde richting centrum rijden.Ook de Ottergemsesteenweg is bereikbaar via de nieuwe rotonde. Verkeer dat naar de R4 wil, kan dit doen via de nieuwe rotonde, maar de beste optie blijft de nieuwe afrit van de E17 richting R4 te nemen, ter hoogte van de vestiging van Coca Cola.

Eenrichtingsverkeer in de Corneel Heymanslaan

Het eenrichtingsverkeer in de Corneel Heymanslaan blijft van kracht: tussen de Ottergemsesteenweg en de oprit van de E17 richting Antwerpen kan het verkeer enkel rijden in de richting van de R4.Daarom blijft ook de afrit UZ Gent vanuit Kortrijk afgesloten voor het verkeer richting UZ of Gent-centrum. Er is een omleiding voorzien via de Ottergemsesteenweg Zuid, de R4 en De Pintelaan.Fietsers hoeven deze omleiding niet te volgen, zij kunnen gebruik maken van een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad in de Corneel Heymanslaan tot aan de rotonde ter hoogte van de ingang van het UZ, waar er een veilige oversteek naar de andere kant van de rijbaan is.Deze gewijzigde verkeerssituatie blijft van kracht tot midden april 2013, dan moeten de werken afgerond zijn.