Project R4 Zuid vervroegd klaar – tuibrug al open op 1 maart

Eind april 2014 zal het project R4 Zuid, dat instaat voor het doortrekken van de R4-buitenring tussen Zwijnaarde en Merelbeke, volledig klaar zijn. Dat is zes maanden vroeger dan verwacht. Op 1 maart 2014 gaat al een eerste deel open: het stuk tussen de autokeuring in Zwijnaarde en het Scheldekanaal, inclusief de tuibrug. Het volledige traject, of het doortrekken van de R4-buitenring tot in Merelbeke, zal klaar zijn op woensdag 30 april.

Sinds maart 2012 vervolledigt het Agentschap Wegen en Verkeer de ring rond Gent. De R4 is enkel in wijzerzin rond, in tegenwijzerzin stopt de R4 aan de autokeuring in Zwijnaarde. Na de werken niet meer: dan kunnen zowel autobestuurders als fietsers vlot van Zwijnaarde naar Merelbeke. Naast het doortrekken van de buitenring werkt AWV aan een betere aansluiting van de R4 op de E17 en de E40 en aan een vlottere verbinding van de R4 met de lokale wegen en de woon- en werkzones in de buurt. Om al deze doelstellingen te realiseren werd er in minder dan 3 jaar tijd op 15 werfzones gewerkt.

Die werken zijn vroeger klaar dan voorzien. Het project zal volledig afgewerkt zijn op 30 april in plaats van op 31 oktober 2014, zoals eerder aangekondigd. Eind december 2013 ging de nieuwe rotonde aan het voetbalstadion vervroegd open.  Eind februari 2014 volgt het stuk tussen de autokeuring in Zwijnaarde en het Scheldekanaal: vanaf dan kunnen auto’s over de tuibrug rijden in de richting van centrum Gent en de E17.

Situatie vanaf eind februari: