Nationale betoging zorgsector24 november 2016 – 10h30Brussel – Noordstation

Nadat de Vlaamse regering onlangs de eindeloopbaanmaatregelen heeft afgeschaft zal nu ook de federale regering n.a.v. de recente begrotingsbesprekingen zware besparingen doorvoeren in het “zorggebeuren”. Daarbij worden ondanks alle beloftes van de regering noch de patiënt noch het personeel werkzaam in de zorg ontzien, integendeel!

 

De totale besparingsoperatie in de gezondheidszorg overstijgt een bedrag van meer dan 900 miljoen euro.

De gevolgen zijn gekend:

• De factuur voor de patiënt zal stijgen,

• De werkdruk zal verhogen,

• Er zal nog meer gesnoeid worden in de personeelsbezetting

 

Intussen kennen we het klassieke recept van deze regeringen: meer én beter presteren maar met nog minder personeel én zonder uitzicht op een behoorlijk pensioen, laat staan “werkbaar werk” (waar de politici zich graag over uitlaten).

Veel geblaat en géén wol dus…

De federale minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken M. De Block maakt dat nu ook zeer concreet door de arbeidsduurvermindering vanaf 45 jaar voor de zorgberoepen én daarenboven ook het bijkomend verlof vanaf 52 jaar voor de niet zorgfuncties te willen afschaffen!

Het overleg daarover zou nog plaats vinden, maar het lijkt er nu al op dat de regering deze maatregelen uit vorige sociale akkoorden zomaar éénzijdig zal opzeggen.

De ervaring heeft ons intussen geleerd dat er de voorbije twee jaar van overleg en onderhandelingen op het kabinet van minister De Block weinig in huis is gekomen.

 

Daarom organiseren de vakbonden van de zorgsector een nationale betoging op donderdag 24 november, vertrek om 10u30 aan het Noordstation in Brussel.

 

Een stakingsaanzegging werd ingediend, voor het vervoer (trein) wordt door de vakbonden onthaal voorzien in het station Gent Sint Pieters vanaf 08u30 (inschrijven via je vakbond).

Men zegge het voort!

1 Comment

 1. Beste’
  Op 24 november heb ik gestaakt ipv te werken, wat moet ik doen om in orde te blijven tegenover de werkgever en
  om de stakersvergoeding te krijgen aub.

  Groetjes

  Naessens Ludwine

  Outlook voor Android downloaden

Reacties zijn gesloten.