Censuur??

Gent, 12 mei 2011

CENSUUR ????

De vakorganisaties kregen gisterenmiddag bericht van de afgevaardigd bestuurder van het UZ Gent dat de directie verneemt dat de syndicale organisaties info m.b.t. verlof, ADV’s, RV’s,… opvragen aan personeelsleden.
De directie is volgens het bericht echter van oordeel dat deze info (want van persoonlijke aard) in alle “transparantie” zoals dat heet via het BOC dient te worden opgevraagd.
M.a.w. de syndicale organisaties kunnen het personeel beter niet meer bevragen of consulteren, want alles is nu van persoonlijke aard!
De leidinggevenden en administratieve medewerkers hebben zelfs instructies gekregen dat elke dergelijke rapportering dient te gebeuren via de “gebruikelijke communicatiekanalen”.
Nooit eerder in de geschiedenis van het sociaal overleg in het UZ Gent hebben de syndicale organisaties zoiets meegemaakt!
Een van de fundamentele prerogatieven (rechten) van de vakbonden is met name het bevragen van personeelsleden. Blijkbaar heeft de directie van het UZ Gent daar nu plots een andere mening over…
Kennelijk denkt men zo te kunnen ingrijpen op onze syndicale werking.
De vakorganisaties zullen in geen geval deze vorm van censuur aanvaarden!!!!
Wat volgt er binnenkort nog ?????
Namens het gemeenschappelijk vakbondsfront,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s