Garanties

Gent, 19 mei 2011

NOG STEEDS GEEN KEIHARDE GARANTIES!!!

Na de staking van gisteren werd het overleg met de Directie vandaag hernomen. Er werd enkel overleg gepleegd over de staking en de huidige personeelsproblematiek.

De boodschap van de ACOD naar de Directie is duidelijk: zolang we geen keiharde garanties hebben, zullen we onze stakingsaanzegging niet intrekken! De ACOD heeft ook zwaar uitgehaald naar de Directie voor wat betreft de regeling rond de staking van gisteren.

Wat werd er vandaag ‘beloofd’?

Voor de centrale mobiele equipe werd er effectief nog een extra tandje bijgestoken. Hoera! Maar… mensen die 1 juli in de centrale mobiele equipe starten, moeten op hun huidige werkplek vervangen worden en dit kon (nog) niet gegarandeerd worden. De start van de mobiele equipe zal dan wel zeker 1 juli zijn, maar de invulling (= wordt het een volle of een lege doos?) blijft een groot vraagteken.

Rond aanwervingen werd grondig gedebatteerd. De nieuwe aanpak van de Directie zou er in bestaan om externe firma’s in te schakelen die op zoek gaan naar verpleegkundigen met specifieke profielen zoals pediatrische verpleegkundigen met BBT. Volgens de ACOD zou de focus beter gelegd worden in de scholen om daar correcte info te geven rond aanwervingen, wervingslijsten, examenprocedures… Hierbij willen we ook nog vermelden dat externe firma’s helemaal niet gratis zijn, integendeel!

Wat betreft de vervanging van langdurig afwezigen, zoals de regering: van lopende zaken…

Bewarende maatregelen werden wat opgesmukt. De ACOD is er niet van overtuigd dat deze voldoende zijn om de druk van de ketel te halen. Andere voorstellen tot bijkomende maatregelen zijn tegen dinsdag beloofd.

De mensen van de catering zullen tegen volgende week uitsluitsel krijgen over het inzetten van een vaste technieker en  een vaste coördinator op de werkvloer om problemen sneller te detecteren en op te lossen.

Over het sociaal overleg zou de Directie ‘graag verder praten’. De ACOD is van mening dat er een ernstige vertrouwensbreuk is en dat enkel de toekomst zal aangeven of dit hersteld kan worden. Nu geen woorden meer, maar daden!

Een nieuw overleg met de Directie wordt voorzien op 30 mei. Tot die tijd zal moeten blijken of de Directie actie onderneemt!

De ACOD zal verder mogelijke prikacties en werkonderbrekingen ondersteunen.

Yves Derycke                                                                                                 Katrien Van Keirsbilck

Voorzitter                                                                                                       Ondervoorzitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s