persmededeling

Gent, 4 mei 2011

PERSMEDEDELING

Eind vorig jaar is een sociaal conflict in het UZ Gent ontstaan m.b.t. personeelstekorten en het moeizaam verlopen van het sociaal overleg.
Na zeer intensief overleg op het basisoverlegcomité en uiteindelijk ook onder het gesternte van een stakingsaanzegging kon eind februari dan toch een protocol afgesloten worden tussen directie en vakorganisaties.
Daarin werd ondermeer vastgelegd dat er extra aanwervingen zouden gerealiseerd worden om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van het personeel, met name meer handen op de werkvloer en daarnaast werden ook duidelijke afspraken gemaakt om het sociaal overleg beter te respecteren.
Meer dan 2 maanden na de ondertekening van het protocol m.b.t. de personeelsproblematiek en het sociaal overleg stellen de vakbonden vast dat de uitvoering kennelijk op de lange baan geschoven wordt of op zijn minst zeer traag wordt uitgevoerd.
Van alle maatregelen die in het protocol zijn opgenomen is op vandaag zeer weinig gerealiseerd, tegen alle afspraken in.
Meerdere waarschuwingen en vragen (om tijdelijk bewarende maatregelen te nemen) van de vakorganisaties t.a.v. de directie leverden ook geen bevredigend antwoord op.
Daarom hebben de vakorganisaties vandaag beslist om opnieuw een stakingsaanzegging in te dienen (de vorige dateert van medio februari).
De staking gaat in 18 mei om 00h00.
Intussen gaan de vakorganisaties alle werkonderbrekingen die zich voordoen ondersteunen.
Namens het gemeenschappelijk vakbondsfront UZ Gent,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s