richtlijnen staking 18 mei 2011

Gent, 13 mei 2011

Richtlijnen staking op woensdag 18 mei.

Wanneer? Er wordt op 18 mei vanaf 00u00 gestaakt tot 24u00. De staking start voorlopig met 1 dag. Dit kan later verder worden opgedreven. Wie? Iedereen heeft het recht om te staken, je moet hiervoor niet aangesloten zijn bij een vakorganisatie. Wat doe ik? Als personeelslid moet je gewoon melden of je al dan niet staakt. De leidinggevenden moeten verder alles regelen. De vitale behoeften werden met de vakbonden besproken. Er wordt hoofdzakelijk op zondagdienst gewerkt, de poliklinieken op halve kracht, voor ander diensten,(onthaal, diensten die vallen onder de bedrijfsondersteunende sector – catering, aankoopdienst, schoonmaak,…) zijn er specifieke afspraken gemaakt. Voor meer informatie kan je hiervoor contact opnemen met jouw vakorganisatie.
Hoe gebeurt de opvordering (= verplicht komen werken)?

Indien er niet voldoende werkwilligen zijn om aan de minimale behoeften te voldoen, kunnen er mensen opgevorderd worden.

Bij opvordering zal je een bewijs krijgen (te tekenen voor ontvangst), met dit bewijs kan je binnenrijden via de ingang ‘Steenakker’. Het bewijs moet dus persoonlijk overhandigd worden.
Wanneer heb ik recht op een stakingsvergoeding?
Om een stakingsvergoeding te ontvangen moet je wel aangesloten zijn bij een vakorganisatie. Een stakerskaart is te verkrijgen bij jouw vakorganisatie.
Welke ingangen zullen open zijn?
Ingang Steenakker: voor de personeelsleden die werden opgevorderd.
Ingang K12F: enkel leveranciers.
Hoofdingang: alle anderen.
Wij roepen op om massaal aanwezig te zijn aan de hoofdingang vanaf 6 uur !
Namens het gemeenschappelijk vakbondsfront UZ Gent,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s