archief 2008

21/11/08

Vandaag is de gemeenschappelijke eisenbundel voor het sectoraal akkoord 2008 – 2009 aan het beheer overhandigd. Lees hier de inhoud.

14/11/08

Voorlopig is er nog geen definitief nieuws m.b.t. de invoering van het 4/5e ouderschapsverlof en de optrekking van de leeftijd voor dit ouderschapsverlof tot 6 jaar.

De ACOD UZ Gent heeft een extra Guzet verspreid met daarin een aantal veel gestelde vragen omtrent de veralgemeende statutarisatie. Deze extra Guzet kan je hier lezen.

22/10/08

Eind november wordt de attractiviteitspremie 2008 uitbetaald. Meer info vind je hier.

23/09/08

Meer info over de actiedag van 6 oktober vind je hier. Een staking zit er alvast niet aan te komen in het UZ.

ABVV Oost Vlaanderen organiseert opnieuw een reis naar Disneyland, meer info hier.

22/09/08

Het ABVV is in rouw: oud voorzitter en consequent standvastig militant Georges Debunne is vandaag, 22 september 2008, overleden. Lees hier het persbericht van het ABVV.

19/09/08

ABVV en ACV   organiseren nationale actiedag op 6 oktober

De twee grote vakbonden ABVV en ACV organiseren op maandag 6 oktober een nationale actiedag met stakingen in de privé- en overheidssector.

Eerder deze maand kondigde de socialistische vakbond ABVV al een actiedag aan in de eerste helft van oktober. Vandaag maakte ook de christelijke vakbond ACV bekend dat het meedoet aan de nationale actiedag. Ook de datum staat nu vast: het wordt maandag 6 oktober.

De inactiviteit van de regering rond de koopkrachtproblemen en de voortdurende aanvallen van de werkgevers op de index zijn de spreekwoordelijke druppel voor de bonden.

Hoe deze actiedag zal ingevuld worden in het UZ is nu nog niet bekend.

01/07/08

Op het extra BOC van vandaag is een akkoord uit de bus gekomen, waardoor de stakingsaanzegging van de ACOD wordt INGETROKKEN!!

Er wordt dus op maandag 7 juli NIET gestaakt in de sector Kritieke Diensten van het UZ Gent.

In het akkoord wordt o.m. een verruiming bepaald van de reductie in operatiezaalactiviteit, vermindering van het aantal bedden op de PACU zowel overdag als ’s nachts, en een reeks maatregelen die de werkdruk terug draagbaar moeten maken op zowel het operatiekwartier, de PACU, de diverse Intensieve Zorgen-afdelingen en de hospitalisatie-afdelingen. Het pamflet met meer verduidelijking wordt op de diverse diensten rondgedeeld, en voor meer info kan je steeds terecht op het gekende nummer 24199.

De ACOD wenst uitdrukkelijk zijn leden en sympathisanten te bedanken voor hun niet aflatende steun tijdens dit conflict. We wensen iedereen uiteraard een deugddoende vakantie!!

26/06/08

Op het extra BOC van vandaag is beslist dat er een aanpassing zal komen van de activiteiten van het operatiekwartier. Deze aanpassing wordt in detail uitgeschreven door het beheer, en zal volgende week dinsdag op een extra BOC worden besproken. Tot zolang blijft de stakingsaanzegging voor de sector Kritieke Diensten zeker behouden. Ondertussen wordt dit pamflet op de diensten verspreid.

19/06/08

Ondanks meerdere waarschuwingen van de ACOD aan het adres van het beheer m.b.t. de problematiek van de sector Kritieke Diensten, heeft het beheer niet willen luisteren, met als gevolg dat de ACOD (en zij alleen…) het overleg met het beheer heeft verlaten, én dat er een stakingsaanzegging is ingediend voor deze sector, ingaande op 7 juli.

Om het met de woorden van een verpleegkundige werkzaam in deze sector te zeggen: “eindelijk…”.

Het beheer heeft een extra BOC gepland op 26 juni. Dit is voor de ACOD dan ook de allerlaatste kans om met een fatsoenlijk plan van aanpak naar voor te komen.

Lees hier het pamflet dat wordt rondgestuurd in het ziekenhuis. ACOD Overheidsdiensten heeft intussen reeds een persbericht gelanceerd.

06/06/08

Van 9 tot en met 12 juni wordt er door de 3 vakbonden een actieweek georganiseerd met als thema “versterk de koopkracht en de solidariteit”. Meer info vind je op http://www.abvv.be/CODE/nl/Acties/2008/c18_08e12.htm

Op dinsdag 10 juni is het de beurt aan Oost-Vlaanderen. Om 19 u is er een manifestatie gepland aan het Zuidpark te Gent.

Meer info hierover vind je op http://www.abvv-oost-vlaanderen.be/

We rekenen op niet minder dan een massale opkomst!!

02/06/08

Ook dit jaar gaat het “Project 600” door. Inschrijvingen moeten gebeuren vóór 30 juni 2008!! Meer info vind je hier:

portal.health.fgov.be – omzendbrief, beschrijving en inschrijvingsformulier.

26/05/08

Op donderdag 29/5 organiseert ABVV Oost – Vlaanderen een debatavond omtrent de “betaalbaarheid van de energiefactuur”. Lees meer.

19/05/08

Deze namiddag is het protocol “veralgemeende statutarisatie personeel UZ Gent” door alle partijen en zonder opmerkingen ondertekend op het Sectorcomité XVIII.

08/05/08

Na jaarlijkse gewoonte zal het algemeen gewestelijk secretariaat op volgende dagen de leden van de ACOD de kans geven hun BELASTINGAANGIFTE 2008 (inkomsten 2007) te laten invullen en uitrekenen. Lees meer.

02/05/08

Binnenkort zijn er weer verkiezingen voor de raad van bestuur van de UGent. Deze hebben ook hun invloed op de samenstelling van de raad van bestuur van het UZ Gent. ACOD steunt de kandidaturen van Peter De Keyzer en Brenda Delcloo.

17/04/08

Het is niet enkel in het UZ dat er op sommige diensten personeel tekort is. Ook in de federale social profit instellingen is dit probleem brandend actueel. Daarom gaan ze op 30 april over tot actie. Lees meer.

16/04/08

Vandaag is er een “historisch” akkoord gesloten tussen beheer en vakbonden. Waar andere openbare diensten de statutaire tewerkstelling afbouwen, gaat het UZ Gent over tot algemene statutarisering. Lees meer.

13/04/08

Op het Congres ACOD Oost – Vlaanderen (gisteren zaterdag 12/04) werd Werner Roelandt verkozen als nieuwe GIBS (Gewestelijk Intersectoraal BeroepsSecretaris). Werner neemt zijn mandaat op m.i.v.  1 september 2008.

Patrick Creyf (de huidige GIBS) neemt een functie op binnen de ACOD Centrale.
27/03/08

Voor 50 euro per persoon naar Eurodisney?? Dat kan, samen met ACOD. Lees meer.

22/03/08 16.51u

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister van Ambtenarenzaken Geert Bourgeois (N-VA) hebben met de vakbonden van de Vlaamse ambtenaren een akkoord bereikt. Alle vakbondsacties zijn stopgezet. Ook de sluis van Evergem is opnieuw open.

Er is onder meer een akkoord over een lineaire loonsverhoging van 2 procent en de werknemersbijdrage voor de maaltijdcheques gaat naar beneden. De vakbonden moeten het akkoord nu nog voorleggen aan hun achterban. Van hun kant leggen Peeters en Bourgeois het nog voor aan de Vlaamse regering. (belga/tdb)

19/03/08

ACOD UZ Gent was uiteraard solidair met de acties van de Vlaamse Gemeenschap. Een fotoverslag vind je hier.

15/03/08

Het ABVV sensibiliseert rond koopkracht op 20 maart a.s.

De huidige formatiegesprekken over het sociaal-economische programma van de toekomstige regering zijn van cruciaal en doorslaggevend belang voor de werknemers.

In dit kader organiseert het ABVV in heel het land op 20 maart aanstaande, de dag waarop Guy Verhofstadt ontslag neemt en Yves Leterme tot formateur benoemd wordt, een sensibilisatiedag rond koopkracht (gelinkt aan de kwestie van de notionele intrestaftrek) en menswaardige sociale uitkeringen, dankzij een sterke federale sociale zekerheid. –vervolg

05/03/08

Bij de Vlaamse Gemeenschap zit het er bovenarms op, in die mate zelfs dat er een stakingsaanzegging is ingediend van 17-21 maart 2008. Lees hier het persbericht.

25/02/08

Op vrijdag 22/2 werd het congres van de ACOD Overheidsdiensten Oost Vlaanderen gehouden. Lees hier de uitslag en de invulling van de diverse mandaten.

20/02/08

Op donderdag 28/2 organiseren ABVV Oost Vlaanderen en ATTAC Gent een debatavond omtrent de “notionele intrestaftrek”. Meer info vind je hier.

13/02/08

Binnenkort worden de formulieren verstuurd aangaande de aanvraag voor Syndicale Premie 2007. Lees hier meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s