archief 2011

20/12/11

STAKING donderdag 22 december 2011!

Naar aanleiding van de harde regeringsmaatregelen wordt nu donderdag 22 december 2011 in de ganse openbare sector gestaakt, en ook de openbare zorgsector gaat in staking.

De wel zeer ingrijpende maatregelen m.b.t. de pensioenregeling (zonder overleg) heeft kwaad bloed gezet bij veel personeelsleden.

Omwille van de “vitale behoeften” in het ziekenhuis zijn de vakbonden en de directie van het UZ Gent vandaag de volgende maatregelen overeengekomen:

  • Iedereen die wil staken kan staken en is gedekt door de stakingsaanzegging die is ingediend bij de eerste minister.
  • –     De hospitalisatiediensten en de bedrijfsondersteunende sector zullen op zondagsdienst draaien.
  • –     De poliklinieken worden momenteel bevraagd en zullen minimale activiteit verzekeren.
  • –     Ingeval tekorten van personeel zal de directie personeel opvorderen via de gangbare procedure.
  • –     Verlofopname is wel nog mogelijk.

De vakorganisaties van het UZ Gent zullen piket staan aan de ingangen van het ziekenhuis om het personeel te informeren over de drastische maatregelen en uiteraard zal er in de komende weken verdere toelichting gegeven worden. Meer info lees je ondermeer in dit pamflet.

Iedereen is van harte welkom aan het piket (vanaf 06h00). Daarnaast is ook er een concentratie aan het administratief centrum Gent Zuid (Wilsonplein) vanaf 07h30.

19/12/11

De 3 vakbonden zijn woedend op minister Van Quickenborne omtrent zijn plannen om de pensioenhervorming zonder overleg door het parlement te jagen. Lees hier 2 pamfletten: Q1Q2

11/12/11

Vanaf maandag 12/12/11 kan je ons vinden op 3 K 4, en niet langer in de kelder van het dwarsgebouw. Alle andere coördinaten blijven ongewijzigd.

28/11/11

Vorige week was er een actie van de non-profit in Brussel. Ook ACOD was daar aanwezig. Op

http://www.flickr.com/photos/setca_bbtk/sets/72157628146092013/with/6399781925/ kan je een fotoverslag nakijken.

Vrijdag 2/12/11 wordt er een grote vakbondsbetoging georganiseerd eveneens te Brussel. Meer info over deze betoging vind je hier.

01/11/11

Eind november wordt terug de attractiviteitspremie uitbetaald. Lees meer.

14/10/11

Naar aanleiding van de Congresperiode 2012 – 2016 werden binnen de ACOD UZ Gent syndicale verkiezingen gehouden. Alle leden konden hun stem uitbrengen gedurende de afgelopen acht dagen. Lees meer.

20/05/11

De stakingsaanzegging blijft lopen en de volgende vergadering is gepland op 30 mei. Ondertussen werkt de directie verder aan een plan van aanpak. De ACOD blijft hoe dan ook vierkant voor en achter het personeel staan in hun gerechtvaardigde eisen. Dit pamflet is vandaag verspreid op de diensten.

Een fotoverslag van de actie vind je hier: https://picasaweb.google.com/acoduzgent/Actie18052011#

18/05/11

Om te beginnen danken we iedereen om er een geslaagde actiedag van te maken! Op ons piket waren ruim 250 man aanwezig, en te zien aan het aantal officiële opvorderingen, was de stakingsbereidheid groot. De actiebereidheid was dermate groot dat het personeel van 2K6 deze namiddag spontaan het werk neerlegde om ook in actie te gaan. Morgen start het overleg met de directie opnieuw. De stakingsaanzegging blijft intussen van kracht!! Indien het opnieuw op te starten overleg alweer op niets uitdraait, dan staan we er opnieuw. En dan gaan we wél de nadruk leggen op het onderscheid tussen een “opvordering” en een “toegangsdocument”. Het feit dat de directie 100’en mensen een vals document heeft laten ondertekenen heeft veel kwaad bloed gezet, en zal zeker nog een vervolg krijgen.

Via volgende links kan je meerdere verslagen bekijken:

http://www.deredactie.be/permalink/1.1026604

http://www.deredactie.be/permalink/1.1026592

http://www.deredactie.be/permalink/1.1026784

13/05/11

DE STAKING VAN WOENSDAG 18 MEI GAAT DOOR!!!

Daar kan na de laatste besprekingen geen twijfel meer over bestaan. Ondanks alle vormen van tegenwerking, intimidatie enzovoort gaat de actie door. Praktische richtlijnen vind je hier, de redenen voor de actie (voor zij die alle excuses hebben opgebruikt) hier.

Zorg dat je erbij bent, want aan alle kanten zal er geteld worden. En vergeet niet “If we don’t take action now, we’ll settle for nothing later” (Rage Against The Machine)…

11/05/11

Sommigen binnen het UZ worden héél nerveus, en doen “rare” dingen. Zo wordt het de vakbonden “verboden” om hun leden te bevragen. Dat dit een flagrante schending is van één van de basisrechten van een syndicale organisatie en dat dit op censuur lijkt is nog zacht uitgedrukt. Blijkbaar is men van plan zich op oorlogspad te begeven. Aan zij die dit willen doordrijven, dit: de vakbonden van het UZ hebben misschien al eens een veldslag verloren, maar nog NOOIT een oorlog. Een gewaarschuwd man / vrouw is …

Morgen gaat dit pamflet de deur uit. Intussen blijven de vakbonden alle tussentijdse acties ondersteunen.

09/05/11

De actie van volgende week wordt volop voorbereid, en heeft het point of no return bereikt. Het feit dat de directie nog altijd weigert om de feiten onder ogen te zien, helpt de zaak niet vooruit. Eind deze week worden nog de nodige afspraken gemaakt m.b.t. de vitale behoeften van het ziekenhuis. Want, voor alle duidelijkheid, het is in geen geval de bedoeling dat de patiënt slachtoffer wordt, of op enige manier problemen heeft met deze actie. Om nog meer druk op de ketel op de ketel te zetten is volgend pamflet vandaag de deur uitgegaan.

04/05/11

Het protocol van 25/02/11 ll. lijkt meer en meer op een doodgeboren kind. Vanuit het beheer wordt (te) weinig gedaan om alle afspraken na te komen. Omdat het geduld méér dan op is, van de vakbonden èn van het personeel, werd opnieuw beslist om een stakingsaanzegging in te dienen. Waar het de eerste keer de bedoeling was om druk op de ketel te zetten, is het deze keer bittere ernst. De vakbonden zullen elke tussentijdse actie van het personeel indekken. De geplande stakingsdag is woensdag 18 mei 2011.

Lees hier het persbericht en het pamflet.

30/04/11

Om te beginnen, goed nieuws voor zij die zitten te wachten op de optrekking van de loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof van 6 naar 12 jaar: de regeling is goedgekeurd door de ministerraad!!

Op http://presscenter.org/archive/20110429/46ef883843f415230d6f6a0e7e35db05/?lang=nl&prLang=nl25/02/11 kan je het bericht lezen.

Er dienen nog een aantal kleine administratieve zaken te gebeuren eer deze regeling in de praktijk kan worden omgezet, maar dat is slechts een kwestie van dagen.

Wie zijn syndicale premie nog wil ontvangen heeft nog tot 1 juli tijd om zijn /haar formulier binnen te brengen. Meer info hier.

Binnenkort moeten we weer onze belastingbrief invullen, ACOD-leden kunnen hiervoor terecht op diverse data in Gent en Dendermonde. Meer info hier.

25/02/11

Vanochtend is het “protocol” ondertekend tussen het beheer en de 3 vakbonden omtrent het personeelstekort, uitvoering van lokale sectorale akkoorden en het respect voor het sociaal overleg. In totaal zullen 88.13 FTE’n in dienst worden genomen!! Lees het pamflet hier, en vergeet niet dat er op woensdag 02/03/11 van 13 – 14.30u een personeelsvergadering is in het auditorium van blok A. Het spreekt voor zich dat de stakingsaanzegging wordt ingetrokken.

24/02/11

Recentelijk werd een herwerkte versie gepubliceerd m.b.t. vaderschaps- en ouderschapsverlof. Deze kan u hier vinden.

Let wel: in deze brochure wordt ook gesproken over tijdskrediet, dit stelsel is bij ons niet van toepassing. Er wordt ook gesproken over de mogelijkheid om ouderschapsverlof op te nemen tot de leeftijd van 12 jaar van het kind. Ook dit is bij ons nog niet van toepassing, voorlopig blijft de grens 6 jaar. Waarschijnlijk wordt de leeftijdsgrens in de loop van dit jaar opgetrokken tot 12 jaar.

18/02/11

Gisteren was er nogmaals een extra-BOC waarop het beheer een plan van aanpak voorlegde. Dit plan werd door de vakbonden gewikt, gewogen, en te licht bevonden.  Ondertussen willen de vakbonden de druk opvoeren, en is er een stakingsaanzegging ingediend voor maandag 7 maart. Maandag wordt dit pamflet verspreid over alle diensten.

10/02/11

Vandaag was er een extra-BOC met als onderwerpen: het personeelstekort, de uitvoering van de lokale sectorale akkoorden en het respect voor het sociaal overleg. Na afloop werd door de 3 vakbonden volgend pamflet opgemaakt.

06/02/11

Vrijdag ll. hebben méér dan 200 personeelsleden de laatste 2 personeelsvergaderingen bijgewoond. In totaal zijn dus zo’n 600 medewerkers naar de vergaderingen gekomen. Namens de 3 vakbonden: BEDANKT!! Op deze vergaderingen was duidelijk te horen dat de vakbonden de steun krijgen van het personeel om terug naar de onderhandelingstafel te trekken, en daar hun eisen hard te maken. Het personeel staat achter hen, laat daar geen twijfel over bestaan…

01/02/11

De eerste personeelsvergaderingen zijn achter de rug: méér dan 350 personeelsleden hebben de presentaties bijgewoond!! Vrijdag gaan de volgende 2 sessies door.

20/01/11

De obligate nieuwjaarswensen slaan we hier over, tijd voor de harde realiteit: op meerdere diensten stijgt de werkdruk en het werkvolume, geraken de personeelstekorten niet (meer) ingevuld, komt de patiëntenveiligheid in gedrang en verlopen de verlofopnames moeizaam.

Daarom worden er in gemeenschappelijk vakbondsfront personeelsvergaderingen georganiseerd. Meer info hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s